punk_emo_grl
Genin
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 185
|
|
ScorpionCocos Varsta : 14 Data inscrierii : 27 Ian 2008 Mesaje : 111 Localizare : ubers ende der welt!
MesajSubiect: Drumul spre titlul de prinţesă a muzicii punk: Under My Skin Sam 8 Mar 2008 - 22:32 Raspunde cu citat Editeaza/Sterge acest mesaj Sterge acest mesaj IP-ul postatorului Cel de-al doilea album al lui Avril Lavigne, numit Under My Skin a fost lansat pe data de 25 mai a anului 2004 şi a continuat linia succeselor pe plan muzical înregistrate de către artistă. Albumul a debutat pe prima poziţia a celor mai bine vândute albume din S.U.A., Regatul Unit, Germania, Japonia, Australia, Canada, Mexic, Argentina, Spania, Irlanda, Thailanda, Korea şi Hong Kong. În prima săptămână de la lansare Under My Skin a fost comercializat în peste 380,000 de exemplare în S.U.A.[26]. Majoritatea melodiilor incluse pe album au fost scrise de către Lavigne cu ajutorul cântăreţei şi copozitoarei de origine canadiană Chantal Kreviazuk. Unele piese au fost scrise împreună cu Ben Moody(fost component al trupei Evanescence), Butch Walker component al Marvellous 3, fostul său chitarist Evan taubenfeld şi fostul său toboşar Matt Brann. Soţul lui Kreviazuk, solistul trupei Our Lady Peace, Raine Maida a coprodus albumul împreună cu Walker şi Don Gilmore.
Spre deosebire de albumul precedent, Let Go acesta este mult mai complex din punct de muzical, Lavigne abordând pe el mai multe stiluri de rock şi punk, iar textele melodiilor au căpătat o latură mai romantică, conform recenziilor făcute de către critici.
Under My Skin a ajutat-o pe Lavigne să câştige două premii în cadrul Premiilor Internaţionale ale muzicii la categoriile „cel mai bun artist pop/rock” şi „cel mai comercializat artist canadian”. Artista a mai obţinut cinci nominalizări în cadrul premiilor Juno, dintre care a câştigat la trei categorii: „alegerea fanilor”, „artistul anului” şi „cel mai bun album pop al anului”, iar in cadrul premiilor „Nickelodeon Kids' Choice Awards” Avril Lavigne a fost desemnată „artista anului”. Lavigne a compus melodia „Breakaway” pe care nu a inclus-o pe albumul Under My Skin din cauza faptului că avea prea multe influenţe pop. Melodia a fost preluată de către Kelly Clarkson care a reînregistrat-o şi a reuşit să o transforme într-un hit.
Pentru a promova noul album, Lavigne a început cel de-al doilea turneu al său, intitulat Live and by Surprise, consistând într-o serie de douăzeci şi unu de concerte susţinute în diferite centre comerciale. Fiecare interpretare a sa era live, iar melodiile cântate erau într-o nouă versiune acustică. Locaţia fiecărui concert era anunţată cu doar patruzeci şi opt de ore înainte de începerea acestuia. Turneul a fost foarte popular în rândurile fanilor, aducând vânzări ridicate albumului.
Lavigne a concertat pe tot parcursul anului 2005, consolidându-şi cariera în televiziune şi cea de model. Ea a reprezentat Canada la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă din Turin, Italia, ediţia anului 2006, interpretând melodia „Who Knows”.
Conform unui studiu făcut în luna decembrie a anului 2007, albumul Under My Skin s-a comercializat în peste doisprezece milioane de exemplare pe plan mondial.
Extrase pe single
„Take Me Away” Take Me Away este primul single extras de pe albumul Under My Skin. La producerea sa Lavigne a colaborat cu Evan Taubenfeld. Această melodia a fost lansată cam în aceeaşi perioadă cu Don't Tell Me, lucru care a creat confuzie în rândul fanilor, care nu au înţeles care este ordinea single-urilor. Avril Lavigne a lămurit lucrurile imediat, specificând că Take Me Away va fi doar un single pentru radio, care nu va beneficia de un videoclip, iar „Don't Tell Me” va fi cea de-a doua piesă în ordinea lansării. În Australia artista a preferat să lanseze această piesă drept ultimul single. Deşi pentru melodia Take Me Away Lavigne nu a filmat niciodată un videoclip, fanii săi au creat zeci de clipuri, care conţineau fotografii cu ea din acea perioadă. Conform ASCAP (American Society of Composers, Authors and Publishers), Lavigne a mai înregistrat o piesă numită Take Me Away, care este total diferită faţă de cea inclusă pe albumul Under My Skin, iar înre cele două nu există nicio legătură, diferând complet de la temă până la lungime. Prima piesă înregistrată de către Lavigne trebuia să fie inclusă pe albumul său de debut, Let Go dar nu a reuşit să intre între primele treisprezece incluse pe album.
„Don't Tell Me”
Avril Lavigne în GenevaDon't Tell Me cel de-al doilea single extras de pe albumul Under My Skin. Pentru producerea sa, Avril Lavigne a colaborat cu Evan Taubenfeld, creeînd astfel o poveste care are în prim plan relaţia unui cuplu. Fata încearcă să îl respingă pe iubitul său din cauza încercărilor sale deranjante de a o convinge să aibă relaţii sexuale cu acesta, deşi ea nu este pregătită pentru acest lucru. Lavigne descrie melodia ca pe o continuare a celui de-al patrulea single (Losing Grip) extras de pe albumul său de debut Let Go. Don't Tell Me a reprezentat revenirea lui Lavigne în topuri deşi melodia nu a înregistrat un succes fenomenal, ea a obţinut poziţii bune în topurile din America. Aceste poziţii au ajutat albumul să rămână în elita mondială a celor mai bine vândute albume. Deoarece singleul precedent, Take Me Away nu a beneficiat de un videoclip, piesa Don't Tell Me a beneficiat de difuzări duble la posturile de televiziune. În acesta, Lavigne joacă rolul fetei descrise în textul melodiei, care încearcă să se despartă de iubitul său şi să îl dea afară din casă. După ce reuşeşte acest lucru Lavigne îl urmăreşte pe presupusul său iubit de-a lungul străzilor pe care acesta merge, dându-i impresia acestuia că este turmentat după despărţirea de ea.
Videoclipul a fost nominalizat în cadrul premiilor MTV Video Music Awards, la categoria „cel mai bun videoclip pop”, premiul a fost adjudecat de către formaţia No Doubt, al cărei videoclip, It's My Life a fost declarat marele câştigător.
Melodia Don't Tell Me apare pe compilaţia Totally hits 2004 Vol. 2.
„My Happy Ending” My Happy Ending este cel de-al treilea single extras de pe albumul Under My Skin al lui Avril Lavigne. Pentru producerea acestuia artista a colaborat cu Butch Walker, realizând astfel o melodie axată pe stilurile alternative rock şi pop rock. Singleul a ocupat locul trei în topul celor mai de succes melodii ale lui Lavigne, câştigând poziţii mai ridicate decât cele două singleuri precedente („Take Me Away” şi „Don't Tell Me”), atingând părţile înalte ale clasamentelor de specialitate[30]. RIAA (Recording Industry Association of America) a certificat melodia „My Happy Ending” cu discul de platină, devenind astfel cea de-a doua realizare de acest tip pentru Lavigne după hitul „Complicated”. În textul piesei este introdus si un cuvânt vulgar, lucru care a generat o mică controversă. Singleul a devenit foarte popular în rândul adolescenţilor care o cereau neîncetat pentru a fi difuzată la posturile radio locale. În versiunea radio a melodiei, cuvântul vulgar a fost înlocuit cu stuff din cauza difuzării piesei la orele de vârf, când toţi copii puteau asculta melodia.
Videoclipul filmat pentru acest single a fost produs de către Meiert Avis şi o surprinde pe Avril Lavigne mergând la un cinematograf, unde ea urmăreşte toate clipele pe care le-a petrecut alături de iubitul său. Într-un segment din videoclip caracterul lui Lavigne realizează motivul pentru care presupusul său iubit vrea să fie împreună cu ea. Conştientizând acest lucru ea se enervează, dar continuă să privească felul în care a decurs relaţia lor, pentru ca în final să nu îl mai dorească.
„Nobody's Home”
Lavigne cântând într-unul dintre concertele sale de promovareNobody's Home este cel de-al patrulea single extras de pe albumul Under My Skin. Este scris de către Avril Lavigne cu ajutorul fostului chitarist al trupei Evanescence, Ben Moody şi se încadrează în categoria baladă rock, având un ritm în general mult mai lent decât celelalte melodii incluse pe album. Oamenii care au ascultat melodia, au susţinut că tema acesteia este strâns legată de viaţa artisei, dar aceasta a negat aceste lucruri, declarând că „Nobody's Home” este despre o fată din liceu. Nu eram prietene sau altceva, dar o vedeam zilnic... Ea alesese calea greşită, iar viaţa sa nu era extraordinară.” Nobody's Home a obţinut difuzări intense la posturile radio din America, câştigând astfel poziţii remarcabile în topurile de specialitate.
„Nobody's Home” Una dintre cele mai personale melodii inregistrate de către Lavigne pe albumul Under My Skin
Sensul melodiei poate fi interpretat în trei feluri. Avril Lavigne spunea în timpul concertelor, înainte de a interpreta piesa că a compus această melodie, având ca temă sentimentele unei colege care se simţea distrusă. Ea vorbeşte la general despre sărăcie. Cântecul spune povestea unei fete, care ajunge acasă şi realizează că nu este nimeni înăuntru şi începe să plângă din cauza faptului că trebuie să locuiască pe străzi. Cea de-a doua variantă adoptă o temă mult mai crudă, unii susţinând că versurile melodiei ascund o poveste mult mai dură şi profundă. Poveste a unei fete lipsite de prieteni, familie şi oameni cărora le păsa de ea au dispărut, care are probleme grave precum drogurile, exmatricularea sau o sarcină prematură. Totuşi videoclipul filmat pentru acest single adoptă o temă a sărăciei, lucru care neagă această interpretare. Iar cea de-a treia variantă se bazează pe acţiunea din videoclip, în care Lavigne este surprinsă dând un telefon unei femei bătrâne, care poate fi mama sa, lăsând astfel ocazia abodării unei noi poveşti referitoare la o fată care a fugit de acasă.
În videoclipul filmat pentru Nobody's Home Lavigne joacă rolul unei adolescente fără adăpost care doarme alături de o altă fată pe străzi. Lavigne a declarat că filmarea acestui videoclip a fost amuzantă, ea fiind nevoită să poarte o perucă neagră şi blugi foarte deterioraţi. Ea deasemenea a trebuit să joace şi rolul unei fete bogate, îmbrăcată în rochie, cu părul aranjat, cântând alături de orchestră. În prima parte a videoclipului poate fi observat, apărând litelere: „A+D”, simbolizând iubirea dintre ea şi actualul său soţ: Deryck Whibley. Această scriere reapare încă o dată pe parcursul videoclipului, iar în ultima parte apare şi Monique, una dintre cele mai bune prietene ale sale.
„He Wasn't” He Wasn't este cel de-al cincelea single extras de pe albumul Under My Skin. Acesta nu a fost promovat în S.U.A., unde Fall to Pieces i-a luat locul. În Japonia melodia a fost lansată ca şi cel de-al treilea single în luna iunie a anului 2004. Pentru producerea sa Avril Lavigne a contribuit cu Chantal Kreviazuk, creând o melodie perfect încadrabilă în genul Punk pop. Melodia a fost criticată pentru sensul versurilor sale, dar aclamată pentru complexitatea sa din punct de vedere instrumental. Singleul a avut un succes moderat în ţările anglofone, unde a reuşit să câştige poziţii în top 30, dar nu a reuşit mari performanţe, cu excepţia Braziliei, unde melodia a devenit un hit.
Lavigne în Los Angeles, la premiera oficială a filmului Over The HedgeHe Wasn't vorbeşte despre o relaţie nereuşită dintre Avril Lavigne şi un băiat. Ritmul melodiei este alert şi încearcă să întărească ideea că în prima parte a relaţiei celor doi el o făcea să se simtă specială dar cu trecerea timpului Lavigne se simte singură şi plictisită. Artista foloseşte fraze precum: „There's not much going on today” („Nu se vor întâmpla prea multe astăzi”) pentru a-şi demonstra sentimentele.
În videoclipul fimat pentru acest single, Lavigne este surprinsă cântând alături de formaţia sa într-o cameră complet goală. Ea poate fi văzută purtând coarne roşii sau fiind îmbrăcată în zână, reuşind să dea un aer ironic videoclipului. Ea dansează foarte energic pe parcursul clipului, punându-şi astfel amprenta pe el, iar producătorii acestuia, fiind fimaţi şi ei, par a fi şocaţi de gesturile artistei.
„Fall to Pieces” Fall to Pieces este ultima melodie extrasă pe single de pe albumul Under My Skin. Ea a fost lansată numai în America de Nord, în locurile în care He Wasn't nu a fost promovat. Pentru producerea sa Raine Maida a lucrat alături de Avril Lavigne. Această melodie este cel mai prost clasat single al artistei în S.U.A., spre deosebire de Canada, unde a fost un succes de neimaginat[36]. Avril Lavigne a renunţat la ideea de a filma un videoclip pentru această piesă, astfel Fall to Pieces nebeneficiind de niciunfel de promovare. Ca şi consecinţă a acestui lucru melodia nu a intrat în top Billboard Hot 100 şi a reuşit performanţe modeste în topuri.
Alte melodii „Keep Holding On” - Coloana sonoră pentru filmul Eragon Keep Holding On este o baladă puternică înregistrată de către Avril Lavigne în anul 2006 şi folosită ca şi coloană sonoră a filmului Eragon. Scrisă de către Lavigne şi Lukasz „Dr. Luke” Gottwald, producătorul melodiei reprezintă o punte de trecere pentru artistă în cariera sa şi deasemenea o perioadă de maturizare. Lavigne a fost contactată pentru a înregistra melodia de către Patrick Doyle, compozitorul coloanei sonore a filmului. Melodia a fost extrasă ca şi primul single de albumul ce conţine coloana sonoră a filmului.
Keep Holding On este deasemenea inclusă şi pe albumul The Best Damn Thing care a fost lansat pe data de 17 aprilie a anului 2007. Lavigne a descris piesa ca fiind diferită de restul albumului, care are un ritm mult mai rapid. Iniţial, Avril a reînregistrat melodia, creând astfel o nouă versiunea a melodiei, pentru a o include pe albumul său, dar a renunţat la idee, incluzând originalul. Criticii au întâmpinat melodia cu aplauze descriind-o ca pe „o melodie superbă”.
„Keep Holding On”
Keep Holding On a reuşit să obţină locuri înalte în topurile de specialitate din America de Nord, devenind un succes instantaneu. Producătorii săi nu se aşteptau la un asemenea succes datorită faptului că pentru această melodie nu a fost filmat niciun videoclip şi nu a beneficiat de o promovare specială. Melodia a fost propusă pentru a participa în cursa pentru premilul oscar la categoria Cel Mai Original Cântec însă nu a ajuns printre piesele finaliste. Keep Holding On a fost folosită şi în finalul serialului american Mesaje de Dincolo.
57.5KB
_______________________________________
hehe...mic comm...http://mikky-desu.hi5.com
|
|